A Quiet Place (2018)

21:56


   Türkçeye "Sessiz bir yer" olarak çevirilen bu film, vizeler sonrasındaki ilk haftada okuldan çıkıp da "Hadi filme gidelim" dediğimizde karşımıza çıkan en gidilesi filmdi.

   "Ready Player One" da gitmek istediğim bir filmdi ama İMAX versiyonunu kaçırdığım için onu biraz daha erteledim.

   Vizyondaki diğer filmlere gitmeyi aklımızdan geçirmedik ve arkadaşımla birlikte bu filme iki bilet aldık. Yolda, gidilebilecek filmlere bakınırken bu filmin konusuna biraz göz gezdirmiştim.

   "Sessiz bir dünyada hayatta kalma mücadelesi." idi okuduğum. Gerilim türünde olması da ilgimi oldukça cezbetmişti. IMDB ve Metascore puanlarına baktıktan sonra da oldukça heyecanlanmıştım çünkü puanlar olduka yüksekti. Tüm bunlar birleşince bir beklenti içine girmiştik ikimiz de.

   Film sırasında aklımdan geçenler şunlardı: 'kesinlikle işaret dili öğrenmeliyim', 'filmin hikayesi oldukça güzel', 'umarım saçma bir olay olmaz' ve 'of içim bir tuhaf oldu'.

   Sonuncudan başlarsak, film gerçekten de beni çok gerdi. Beklenmedik şeyler olduğunu daha ilk sahnelerde gördükten sonra, yaratık geldiğinde "acaba ölecek mi?" düşüncesi ve tabi ki de ses kullanımı, gerilimi çok iyi bir şekilde vermeyi başardı.


   Filmde kurulan dünya ve içindeki karakterler de oldukça iyiydi. Filmin bize empati yapma fırsatı sunması, karakterlerin başı derde girdiğinde filme iyice odaklanmamı ve o sahneleri gözümü kırpmadan izlememi sağladı.

   Saçma şeyler konusu da, bir sahne bana oldukça anlamsız gelmişti ama sonrasında bununla alakalı önlemi zaten önceden almış olmaları beni durumun gerçekçiliğine inandırdı diyebilirim. Bu tarz hayatta kalma durumlarında insanlar nesillerini devam ettirme dürtüsü içinde oluyor demek ki.

   Tüm bu yazı sonrasında kısaca filmden bahsedeyim.

   Nerden geldiği bilinmeyen, insan avlayan yaratıklar var. Bunlar ses duydukları yere üşüşüyorlar ve orada canlı ne varsa öldürüyorlar. Farklı açıdan bir Post-Apokaliptik dünya var karşımızda. İnsanların çoğu ölmüş durumda. Az sayıda hayatta kalanlar ise sessizce yaşamaya çalışıyorlar ve tüm yaşantılarını da bu şekilde adapte etmişler.

   Sonuç olarak: gerilim, post-apokaliptik gelecek ve hayatta kalmaya çalışan bir ailenin hikayesini izlemek istiyorsanız bu filme bir göz atmalısınız.

   Ayrıca, filmdeki babanın aynı zamanda filmin yönetmeni olduğunu öğrenmek beni oldukça şaşırttı.


You Might Also Like

0 Yorum