Vikings Dizi Özeti

17:36

Hatırlatmalar:

Savaş sahnelerini kesinlikle izlemelisiniz ama konuşmalardan sıkılıyorsanız ve konuyu da kaçırmak istemiyorsanız okumaya devam edin :)



--SPOİLER--

Dizi 793 yılında, adından da anlaşılacağı üzere Viking'lerin döneminde geçmektedir.

Özetle ilk sezon, Ragnar'ın savaşlarını, aile ilişkilerini ve Earl'e(Reis-Lider) başkaldırarak yeni lider konumuna gelmesini konu alıyor.

İkinci sezonda ise Earl olan Ragnar'ın uzaklara açılarak yaptığı savaşları ve sonunda ise kralı öldürerek Viking kralı oluşunu, Üçüncü sezonda ise savaşlara devam etmesi ve sonunda Paris'in kapılarına dayanmasını anlatıyor.


Ragnar ve kardeşi Rollo'nun birlikte savaştığı heyecanlı bir sahne ile diziye giriş yapıyoruz. Ragnar'ın kardeşi Rollo, karısı Lagertha, oğlu Bjorn (biyorn), Hristiyan rahip Athelstan ve Earl'ün (liderin) karısı Siggy dizi boyunca var olan önemli karakterlerden.

Yaptıkları savaşların birinde Hristiyan bir rahip olan Athelstan'ın Ragnar tarafından korunması (Athelstan hariç herkesi katlediyorlar) ve daha sonrasında bu rahibin Viking'lerin geleneklerine alışma çabasını izliyoruz. Zor dönemler geçiren Rahip, kendi inanışlarına tutunmaya ve Savaşçı tanrı Odin, Valhala gibi kavramları reddetmeye çalışsa da oda bir süre sonra asimile edilerek benliğini kaybediyor.

Ragnar ise kardeşiyle ve diğer savaşçılarla sırt sırta yaptığı sayısız savaş sonunda, yaşadığı entrikalar, kurduğu planlar ve bu planları işleyişi, düşünce yapısı ve konum itibarıyla yükselişi ile izleyicinin beğenisini kazanmayı başarıyor.

Ragnar, zorlu çekişmeler sonunda kaçak ve yaralı bir halde Earl'ün karşına çıkıyor ve adil olması gereken bir dövüşte (izleyiciler eşliğinde) onu öldürüyor (Ragnar yaralı, Earl ise biraz yaşlı.). Sonrasında diğer savaşçılardan daha üst bir konuma gelerek (Earl olarak) hep hayalini kurduğu yeni topraklara doğru yola çıkıyor. Bu yolculuğunda rahip ve aynı zamanda gezgin olan Athelstan'ın büyük faydası dokunuyor. Gemi ustası ve arkadaşı Floki'nin de yardımıyla, yaptığı zorlu savaşlar sonunda en üst seviyeye yani Viking'lerin kralı konumuna geliyor ve oldukça güçleniyor.

Sonraki nesillerin İngiltere'de bir geleceği olabileceğini düşünerek burada yeni dostlar ediniyor ve eski karısı Lagertha'yı İngilteredeki bir Viking köyünün başına getiriyor. Savaşlarına devam eden Ragnar en sonunda Paris'e yöneliyor ve burada yaptığı savaşlar sırasında hastalanıyor. Yine zekice bir plan yaparak Paris'i yağmalıyor. Kardeşini ve kardeşiyle kalan savaşçıları, kış geldiği ve elde ettikleri başarıyı kaybetmemek için, tekrar savaş yapacağı güne kadar orada bırakarak geri çekiliyor.


Son satırlar;

Dizi Viking'lerin yaşantısını oldukça güzel anlatıyor. O yüzden izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Olayları, kafanızda bir şeyler oluşması için olabildiğince az ayrıntıya girerek ve sıkmadan anlatmaya çalıştım. Şuan 3. sezonu bitti ve 4'ü bekliyoruz (Viking hayranları olarak). 4'e geçmeden olayları unutan ve hatırlamak isteyenlerin de okuyabileceği şekilde yazmak istedim.

Yazarken her bölümde ne olduğuna tek tek bakarak olayları hatırlamaya çalıştım.
Umarım beğenirsiniz :)

You Might Also Like

0 Yorum