Loving Vincent

17:46


Vinvent Van Gogh’un intihar etmeden önce kardeşi Theo’ya yazdığı son mektubu yerine ulaştıramayan posta müdürü Joseph Roulin (Van Gogh'un yakın arkadaşı), oğlu Armand Roulin'e önemli bir görev verir. Theo’yu bulmasını ve bu mektubu ona bizzat vermesini söyler. Armand bu görevi istemese de kabul etmek zorunda kalır.

(Joseph Roulin)

(Armand Roulin)

Böylece Armand'ın yolculuğu başlamış olur. Öncelikle Theo'nun yaşadığı eve gider ama Theo oradan taşınmıştır. Theo'nun nerede olduğunu öğrenmek için Vincent'ın boyalarını aldığı Julien Tanguy'a gelir. Tanguy'un olayları anlatmaya başlamasıyla birlikte hikaye de başlamış olur.

(Julien Tanguy)

Tanguy, Armand'ı Vincent'ın doktoru ve aynı zamanda arkadaşı olan Dr. Paul Gachet'e yönlendirir. Armand mektubu verebileceği en güvenli kişinin Gachet olduğunu düşünerek Auvers-sur-Oise'e doğru yola çıkar.

(Auvers-sur-Oise)

Doktorun Paris'te olduğunu ve kısa bir süre sonra geleceğini öğrenir Armand. Bunun üzerine Vinvent'ın son zamanlarını geçirdiği, doktorun evine de çok uzak olmayan Auberge Ravoux'a gelir ve burada konaklama başlar. Bu sırada da bölge insanlarıyla konuşup Vincent hakkında bilgi toplar. Öğrendiği çelişkili bilgiler karşısında Vincent'ın gerçekten de intihar edip etmediğine dair şüphelenmeye başlar Armand. Bu olay artık, basit bir mektup taşımacılığının ötesine geçmiştir.


 Filmin başlarında Armand, Vincent'ı bir deli olarak nitelendirdiği için mektupla da ilgilenmek istemiyor. Ama zoraki olarak başladığı bu yolculukta bir şeyler öğrendikçe, polisiye romandaki bir dedektif gibi ipuçlarını toplayarak yenilerini öğreniyor ve tabi o öğrendikçe biz de öğreniyoruz. Armand'ın öğrendikleri sonrası Vincent'a bakışının değişmesiyle aslında Vincent'ın anlaşılamamış bir dahi olduğunu daha iyi anlıyoruz. 

Böyle bir anlatım yolunun tercih edilmiş olması beni hikayenin içine fazlasıyla çekti ve merak uyandırıcı hikaye akışıyla da pürdikkat filme bağlamayı başardı. Çok farklı bir sinemacılık tarzı da olduğu için filmden inanılmaz keyif aldığımı söyleyebilirim. Bunun yanında destekleyici harika müzikleriyle de birlikte, Loving Vincent benim için inanılmaz keyif aldığım bir başyapıttı.

Loving Vincent...

Yazı henüz bitmedi, devam.

Bu yazıyı yazarken kullandığım kaynaklara ve daha fazlasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.






"Theo'ya Mektuplar" isimli bir kitap da var, merak ediyorsanız almalısınız. Ben en kısa zamanda alıp okumayı düşünüyorum.

Ve son olarak da filmdeki karakterleri tekrar duymak istiyorsanız şu trailer'a göz atabilirsiniz.

You Might Also Like

0 Yorum