Servant 2. Sezon Finali, Servant Dizi Özeti ve Servant Teorileri

02:16



Servant yavaş ilerleyen bir dizi olduğu için 2. sezon finalini bekleyip hepsini birlikte izledim ve iyi ki de öyle yapmışım diyorum. Spoilerlı yorumlara geçmeden önce diziyi bilmeyenler için genel bir özet geçmek istiyorum.

Ayrıca izlemeyenler için de kısacık olan youtube videomu buraya bırakıyorum,

Diziyi İlk Defa Görenler İçin,

Turner ailesi bebekleri için bir bakıcı tutuyor. Fakat garip olan şu ki bakıcının bakacağı bebek bir oyuncak. Bakıcı bunu hiç çaktırmadan devam ettirse de bir gariplik olduğu çok açık. Zaten bu oyuncak bebek olayını görünce bu ailede çok ağır bir travma olduğu akıllara geliyor hemen ve acaba bunu senaryoya nasıl yedirip izleyiciye sunacaklar diye düşünmeler başlıyor. Anne, bunun farkında olmayıp bebeği gerçekmiş gibi severken, annenin erkek kardeşi ve annenin eşi bunun oyuncak olduğunun bilincindeler. Tamam demek ki psikolojik bir dizi izleyeceğiz derken yönetmen M Night Shyamalan yine yapıyor yapacağını ve 1. sezon 1. bölümün sonunda bebek odasından ağlama sesleri geliyor. 


Dizi bizlere bir yandan bu psikolojik travmayı anlatırken bir yandan da bakıcının bunu nasıl yaptığıyla alakalı sorular ortaya atıyor. Acaba doğa üstü güçleri olan bir bakıcı mı yoksa bu işin bir mantığı mı var diye sorduruyor sürekli. 2. sezon finalinden şunu açıkça söyleyebilirim ki şu kafa karışıklıklarının cevabı hala net olarak verilmedi ve muhtemelen de verilmeyecek gibi duruyor, bakıcı doğa üstü güçlere mi sahip? Yoksa denk gelmeler ve çeşitli sahtekarlıklarla birlikte hareket eden birisi mi?

Tabi bir de ilerleyen bölümlerde dizinin içine tarikatlar da girince iş iyice gizemli bir hale dönüşüyor ve işler de iyice sarpa sarıyor.

Spoilerlı Detaylı Bir Bakış ve Teoriler

Şimdi yazımın ilk parçasında genel olarak dizi içeriğinden sürpriz kaçıran bilgiler vermeden ve dizinin gizemini de yansıtmaya çalışarak dizinin genel konusunu anlattım. Şimdi biraz da diziyi izleyenler için teorilerimi yazmak istiyorum. İzlemeyenler için bu noktadan sonrası SPOİLER olacaktır aman dikkat.

Dizi, leanne'in sahtekar mı yoksa doğa üstü mü olduğunu düşündürterek başlamıştı. Bir yandan da dediğim gibi bu bebeğe ne oldu, aile nasıl travmaya girdi ve Dorothy neden olaylardan habersiz duruyor tarzında sorular sordurtuyordu. 

Şimdi geldiğimiz noktada, bebeğe ne olduğunu anladık, ki son bölüme kadar o konuyla ilgili detaylar çıkmaya devam ediyor (bu işteki Julian ve Sean'ın rolü gibi) ve bu her yerden detay fışkırması durumuna ben bayılıyorum. 



Anlamayanlar İçin Dizinin Özeti
Kaçıranlar için veya of çok sıktı dizi diyerek diziyi bırakanlar için bir özet yazmak istiyorum, kaçırdığım noktalar illaki olacaktır, onları sizler yorumlarda ekleyebilirsiniz.

Oyuncak Bebeğin Olayı Ne?

Dorothy çok yorgun olduğu bir günde eve geldiğinde bebeği arabada unutuyor ve bebek günlerce arabada kalarak ölüyor, bunu fark ettiğindeyse günlerce ölü bebekle birlikte evde duruyor ve travma yaşıyor haliyle. Bu sırada da Sean, aslında ailesini ihmal ederek California'ya bir yemek programında baş juri olmak için gidiyor, Dorothy bu sıkışıklıkta kardeşi Julian'dan yardım isteyince de Julian telefonunu açmıyor çünkü o sırada toz satıcısıyla anlaşma peşinde koşturuyor. 

Julian ve Sean'ın bebek bakımı ve gündelik işler konusunda tüm yükü Dorothy'ye bırakmaları ve onu en çok ihtiyacı olduğu anında yalnız bırakarak bebeğin ölümünde kendilerinin de rolü olması sebebiyle şimdi de Dorothy'nin yanında olmaya çalışarak içsel olarak kendilerini affettirmeye çalışıyorlar. 

Tabi bu korkunç olay olduktan sonra bir terapist yardımıyla Dorothy'yi kendine getirmeye ve tedavi etmeye çalışmışlar ve bunun neticesinde de bir oyuncak bebek almışlar. Leanne'in gelişine kadar da Julian ve Sean bu oyuncak bebek konusunda bir değişiklik yapma yoluna gitmemişler. Ancak Leanne'in gelişi ve canlı bir bebeği de yanında getirmesiyle (veya 'bebeği canlandırması' ama buna birazdan değineceğiz)  birlikte olaylar değişiyor ve biz de hikayeye tam bu noktadan giriş yapıyoruz.


Leanne Doğa Üstü mü? Yoksa Normal Bir İnsan mı?

Şimdi Leanne geldi ve bebek canlandı dedik. Peki bu Leanne büyücü mü yoksa sahtekar mı? Bunun henüz tam yanıtı bana göre hala verilmiş değil ve muhtemelen böyle muallakta ilerlemeye de devam edecek, çünkü neden olmasın. Son bölümle birlikte bazı izleyicilerin, Leanne'nin 'melek' olduğu konusunda karar kıldığını gördüm. Ancak bana göre öyle değil, neden mi?



Dizide her şey bir evde ve 3-4 karakterle birlikte ilerlerken, diziye bu 'tarikat' olayının katılmasıyla birlikte dizi bambaşka bir hal aldı benim için. Çünkü bu tarz garip garip tarikatların olması aslında çok korkutucu bir olay. Diziye de bu şekilde giriş yaptıklarında epey ürktüm. O noktada da Leanne ile ilgili konuların biraz daha açığa kavuşacağını düşündüm.

Şimdi Leanne'in olayını anlatmaya başlarsak,

Leanne, küçükken annesi tarafından hiç sevilmeyen bir çocukmuş. Annesine de aynı şekilde öfke besleyen ve onun iyi bir anne olmadığına karar veren çocuk Leanne, annesinin en sevdiği elbisesini alıp ocakta yakmaya ve elbiseyi mahvetmeye çalışırken tüm evi yakıyor. Annesi ve babası öldü gibi gözüküyorken (bu bile kesin değil bence), Leanne'i o küller arasından bulduğunu iddia eden bu tarikat çıkageliyor. Küçük Leanne'in beynini böyle kendi inandıkları saçmalıklarla dolduruyorlar ve Leanne bu şekilde hayatına devam ediyor. Ancak anladığımız üzere artık bu dayatmalardan sıkılarak başkaldıran asi bir Leanne karakterimiz var. 

Arıca tarikatın amacı da şu an tam olarak belli değil aslında. Her şeyin doğa üstü olduğuna çoktan inanmış bir izleyiciyseniz dizinin heyecanı sizin için bitmiş olabilir, ama her şeyin bizim dünyamızın fiziksel kanunlarıyla yürüdüğüne inanan bir izleyiciyseniz her şey yeni başlıyor diyebiliriz.

Neyse tarikat küçük Leanne'i, onun seçilmiş kişi olduğuna ve ikinci bir şans verilmiş insanlardan biri olduğuna inandırıyor. Zaten tarikat da anladığımız kadarıyla bu ikinci şans verildiği söylenen insanlardan oluşuyor. Leanne'in de insanları iyileştirdiğine inandıkları için yardıma muhtaç olduğunu düşündükleri ailelerin yanına yerleştiriyorlar.

Peki Leanne ne ara Turnerları buluyor? 

Leanne küçük bir çocukken, Dorothy'nin haber yapmak için gittiği bir çocuk yarışması programında Dorothy ile tanışıyor. Dorothy'nin çok güzel bir kadın olduğu ve muhtemelen de çok iyi bir anne olduğu düşüncesini yıllarca kafasından atamıyor anladığımız kadarıyla ve tam da Turner ailesi oyuncak bebeklerine bakıcı ararlarken Leanne başvurular arasında ön plana çıkıyor ve aileye katılıyor. 



Bu noktada şöyle bir şey düşünüyorum, Leanne'in tek amacı, kendisine iyi annelik edebilecek ve kendisine ailede yer vereceklerini düşündüğü Dorothy ve ailesinin yanına gelmekti. Ancak bebekleriyle alakalı bir sorun olduğunu görünce onlar için başka bir bebek buluyor. Kaçırdıysam düzeltin lütfen ancak bu bebeği de nerden bulduğunu bilmiyoruz şu noktada. İşte dizinin konusu doğa üstü mü acaba soruları da bu noktadan başlıyor, oyuncağı mı diriltti acaba? Ancak dediğim gibi ben mantıklı ilerlediği düşüncesindeyim ve muhtemelen tarikatlarındaki bebeklerden birini getirmiştir diye düşünüyorum.

Leanne bu bebeği getirince tarikat çok kızıyor ve amca ve teyze lakaplı iki kişi gönderiyor ve tabi son bölümde bir kişi daha. Bunların Leanne'i neden ısrarla almak istediklerini henüz anlamış değiliz. Doğa üstücü izleyiciler, "işte leanne insanları diriltiyor ya o yüzden istiyorlar" diyor ancak altından muhtemelen başka bir sebep çıkacak. Bu sebeplerin birinci noktasının Leanne'in tarikatın emirlerine karşı gelmesi ve diğer noktasının da tarikat bebeğini kaçırıp Turnerlara getirmesini sebep olarak düşünüyorum. Çünkü son bölümde gördüğümüz kadarıyla tarikatın kurallarından dışarı çıkanı öldürüyorlar resmen. Muhtemelen Leanne de geri dönerse ölecek ki yine son bölümde olanları hatırlayın, son gelen tarikat üyesi leanne'i öldürüp yakmaya çalışmıştı ama tam tersi oldu tabi.

Diziyle alakalı genel bir özet geçtiğimi düşünüyorum. Özellikle diziyi anlamayıp veya sıkılıp bırakanlar için bölüm bölüm yazacaktık ancak her bölümde bir parça birleştiği için, genel bir anlatı yapmak istedim. Elbette ki gözümden kaçan veya değinmediğim doğaüstü duran detaylar vardır. Ancak çok da uzatmak istemedim.

Ayrıca 3. sezon geldiğinde ilk iki sezonu unutanlar için de güzel bir hatırlatıcı olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi tüm detaylara değinmeye kalksam sayfalarca yazı çıkar ancak o detaylar da diziye kalsın artık.



Peki Devamında Neler Olabilir?

Şimdi en son bildiğimiz kadarıyla, tarikat üyesi iki kişi öldü. Biri Leanne tarafından. Dorothy ve Sean bebekleri olduğuna inandıkları bebeğe kavuştular. Leanne, Turner ailesiyle birlikte kalmaya karar verdi. Julian ölümden döndü. Ve Leanne, bir savaş başlattığını düşündüğünü söyledi. 

3. Sezonda tarikatla ilgili daha fazla bilgi öğreneceğimizi ve işlerin yine garipleşeceğini düşünüyorum. En son özel dedektifin beyni yıkanmıştı, onunla alakalı bir terslikler çıkabilir veya Turner ailesiyle birbirlerine zıt düşebilirler.  

Yani sonuç olarak 3. Sezonda da gizem ve gerilim yine son hız devam edecek gibi duruyor. Siz siz olun biriktirip izleyin, daha keyifli oluyor, iyi seyirler.

You Might Also Like

0 Yorum