Game Of Thrones 7.Sezon 7.Bölüm -Sezon Finali- | İncelemesi ~Aegon Targeryan~

17:15

Game Of Thrones 7.Sezon 7.Bölüm
~Sezon Finali~ | İnceleme


Yeni Youtube kanalımdan incelemeye ulaşabilirsiniz :)

  Lekesiz ordusunun ve sonrasında gelen dotrakların kralın şehrinin önüne konuşlanmasıyla başlıyor.


  Sonra jaime ve bronn tamam yandık işte şimdi diye kalenin üzerinden aşağıdaki orduya bakıyorlar.

  Sonra kralın şehrine wight denilen zombiyi götüren ekibi görüyoruz gemide.

  Ve bunlar inip lannister   ve bronn ile birlikte ejderha çukuru denilen buluşma alanına doğru ilerliyorlar. Bronn ve potrik in tyrion ile konuşmaları güzel oldu. Ama tyrion ın endişeli olduğu belliydi. Ayrıca brienne ile tazı da karşılaşıp konuştular yol boyunca. Tazı aryanın yaşadığını, winterfellde olduğunu ve kendini iyi koruduğunu öğrendi.



  Sonra ejderha çukurunda hepsi buluşuyor. Cersei tarafında dağ, euron ve Qyburn. Diğer tarafta ise dany ise önce aralarında yok ama sonra ejderhalarıyla gelip gösterişli bir giriş yapıyor.



  Sonra tazı wight ı getirip bırakıyor. Zombi hızlı hızlı doğrudan cersei’nin üstüne koşuyor ve bu cersei’yi baya korkutuyor. Sonra tazı onu kılıçla ikiye ayırıyor ama ölmüyor. Qyburn kopan eli gidip inceliyor el hala hareket ediyor. Sonra jon çıkıp elip alıp yakıyor. Böyle öldürüleceklerini ve bir de dragonglass ile öldürülebileceklerini şöyleyip ejderhacamını wight a saplıyor. Sonra euron ayağa fırlayıp wight ı inceliyor. Yüzüp yüzemediklerini soruyor. Jon yüzemediklerini söyleyince euron da “o zaman ben donanmamı alıp kendi adama dönüyorum” diyip kaçıyor.



Sonra Cersei jon’a, kuzeydeki kral taraf seçmeyecek lannisterlara saldırmayacak diyor. Jon ise çoktan seçtim bile dany e bağlıyım diyor ve cersei sinirlenip gidiyor. Tyrion dur bi de ben konuşayım diyor ve orada bi dertleşiyorlar. Tyrion cersei’nin hamile olduğunu öğreniyor. Dany lerin yanına geri dönüyor. Arkasından cersei geliyor. Tamam yardım edicem diyor.


  Vee kuzeye dönüyoruz bir karga uçuşuyla. Jon dany’e bağlılık yemini ettiğini yazdığını bir haberi göndermiş kuzgunla. Bu haberi duyunca leydi’nin eli littefinger hemen sansanın aklına girmeye çalışıyor. Arya ile aralarını bozma çabaları devam ediyor. Sonra theon, jon ile ufak bir konuşma yapıyor özür diliyor içten bir şekilde. Jon kabul ediyor özrü ve theon yara dan kalan adamların lideriyle bi düelloya tutuşuyor. Onu iyice dövüp yara yı kurtarmak üzere oradaki grupla yola çıkıyorlar.

  Sonra winterfall sansaya geri dönüyoruz. Sansa oradaki nöbetçilere, aryayı büyük salona getirmelerini emrediyor. Arya ortada, yanda da vadinin askerleri dizilmiş bir şekilde. Askerlerin sonunda da littlefinger.



  Sansa, cinayetle suçlanıyorsun, ihanetle suçlanıyorsun diyor aryaya bakarak. Bu suçlamalara cevabın ne? diyip littlefinger a dönerek lord baelish? diyor. Baelish kendini savunmaya çalışıyor ama sansa, işlediği suçları sayıyor tek tek. Baelish baya köpek gibi bir duruma düşüyor yalvarıyor. O sırada sansa aryaya bakıp işaret veriyor başını sallayarak ve arya, baelish in bran’e verdiği hançerle baelish in boğazını kesiyor.

  
  Sonra tekrar kralın şehrine dönüyoruz. Jaime komutanları toplamış winterfall e gitme planları yaparken cersei gelip napıyosun diyor. Orduyu hazırlıyorum diyince, en aptal lannister senmişsin cidden, yalan söyledim, ateşin onları öldürdüğünü gördün, ejderhalar onları durdurumazsa, lekesizler ve dothraklar durduramazsa bizim ordu mu durduracak diyor. 

  Haksız da sayılmaz aslında gösterdiklerine göre ama jon’un geldiğinde, başlarında akıllı da bir lider var bunlar başka bir ırk kontrol yetenekleri var asıl onlara karşı ordu lazım falan demesi lazımdı. 


Ama sadece bir ölü gösterdiler ve cersei de doğal olarak yardım edicem yalanı uydurdu. Onlar orada savaşsın biz de bizim olanı alalım diyor kaybettikleri toprakları kastederek. Jaime de karşı çıkıyor. O savaşı biri kazanacak ve kim kazanırsa kazansın direkt üstümüze yürüyecek. Eğer dany kazanırsa ihanet ettiğimiz için yürüyecek, akgezenler kazanırsa onlar da öldürmek için yürüyecek diyor. Sonra euron’un aslında kaçmadığını, essosdaki büyük paralı asker grubu olan golden company’i almaya gittiğini söylüyor. Bunun üzerine jaime daha da sinirleniyor arkasından iş çevirildiği için ve ben kuzeye gitme sözü verdim bunu da gerçekleştireceğim diyor. Cersei kimse beni terk edemez diyip dağ a işaret ediyor. Jaime öldüreceksen öldür diyor. Cersei karasız kalınca da çekip gidiyor. Ve atına binip yola çıktığı sırada da eline ilk kar tanesi düşüyor.

  Veee sonunda sam winterfall e dönüyor ve bran in yanına geliyor. Bran sam’e, onu duvarın ötesinde kurtardığı için teşekkür ediyor. O kadar taşıyan kıza teşekkür etme git sam’e teşekkür et. Ne adamsın bran.


  Sonra bran, sam e niye winterfall e döndüğünü soruyor. Sam de ölülerin savaşında jon a yardım etmek için geldim diyor.


  Bran de jon gerçeği bilmeli diyor. Ned’in değil teyzesi lyanna stark’ın ve rhaegar targaryen’ın oğlu olduğunu söylüyor. Dorne da bir kalede doğduğunu ve soy adının bu yüzden sand olması gerektiğini söylüyor. Sam hayır değil diyerek karşı çıkıyor. Bran de, dorne da doğan evlilik dışı çocuklara sand dendiğini söylüyor. Sam de hayır, yüce rahibin günlüğünde gördüm elia ile olan evliliğini bozmuş, lyanna ile gizlice evlenmiş diyor. Bran bu duruma baya şaşırıyor ve emin misin diyor. Sam de evet neden yalan yazsın ki diyip bunu görülerinde görebilir misin diye soruyor. Sonra lyanna ve rhaegar ın evlendiği bir kır düğününe gidiyoruz bran ile birlikte. 



  Ve bran diyor ki haa o zaman roberth’ın isyanı tamamen yanlış bir şey üzerine kurulu. Aslında kendi rızasıyla kaçmış ve evlenmişler. O zaman gayri meşru da değil. E o zaman tahtın asıl varisi jon?! Diyor ve kafalar yanıyor. Bran bunları anlatırken jon da dany’nin odasına gidiyor, gemideler bu arada. Ve devamında herkesin beklediği şeyin gerçekleştiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. Ve bu sırada tyrion da jon’un odaya girdiğini görüyor. Tyrion’un görmesinden ne çıkacağını bilmiyorum.

  Sonra tekrar winterfall e dönüyoruz. Arya ve sansa sur’un üstünde konuşuyorlar. Birbirlerine yaklaşımlarının gayet iyi olduğunu görüyoruz. Önceden gördüklerimiz hiç yaşanmamışçasına. Onlar muhtemelen littlefinger bir yerlerden izliyordur böyle davranalım biz diye yaptıkları bir şeydi. Sonra arya sansaya, senin altından kalktığın şeylerin altından kalkamazdım ben diyerek iltifat ediyor. Karşılıklı bir iltifatlaşma oluyor orda.


  Ve buradan da east watch a geçiyoruz. Bildiğiniz gibi tormund zaten orda ve beric de orda kalmıştı hani şu ejderhayla Hollywood tarzı son andaki kurtarılışlarından sonra.


  Kendi aralarında konuşurlarken bir anda aşağıda o kadar yüksekten nasıl gördükleri bilinmez ama bir akgezen görüyorlar. Sonra ardından ölüler ordusu geliyor. Ve bir ejderha sesi. Bu noktada gece kralının ejderhayı çok atik kullandığını fark ettim. Yani ejderhanın tamamına sahipçesine ki öyle. 



  
  Yani danyden iyi kullanıyor. Ve hayran yapımı olduğu söylenen posterdekinin birebir aynısı olan mavi bir ateş püskürterek duvarı eritmeye başlıyor. Bu kısımlar görsel açıdan gerçekten de muazzamdı. Ve duvarı baya baya yıkıyorlar. Hepsini değil ama su kenarında kalan kısımlar komple iniyor aşağı. Vee ölüler ordusu yaşayanların topraklarına adım atmış oluyor.


You Might Also Like

0 Yorum