Game of Thrones 7.Sezon 1.Bölüm 'Ejderhakayası' | İnceleme

10:25

Evet sonunda yeni sezon başladı hayırlı uğurlu olsun. Önce, genel olarak bu bölümdeki olaylara ve bu bölümde gösterilen karakterlere değinip, sonrasında da spoiler vererek olayları biraz daha açacağım. Hazırsanız 7. Sezonun ilk bölümüne başlıyoruz.


Bölüm başlangıcında, önceden yaşanan önemli olaylara hızlıca değinip neler olduğunu sıkmadan çok güzel bir şekilde hatırlatmayı başardı. Bu yüzden, diziye bu sezondan başlamayı düşünenler için -ki öyle düşünmeyin zaten izleyin- başta çok ciddi spoilerlar olduğunu hatırlatalım.

Sonrasında asıl başlangıç Arya'nın harika bir sahnesiyle başladı ve ardından gazı veren intro girerek tüyleri diken diken etti.


Ardından white walkers ı ve sonrasında da Brandon Stark'ı gördük. -Bran sonunda duvara ulaştı-

Devamında Cercei, Jon, tazı ve Dany'i gördük.

Bu noktadan sonra biraz daha spoiler olacak.

Cercei, greyjoyların amcasını yanına çekmeye çalışıyor.

Jon, white walkers ı durdurmaya çalışıyor.

White walkers ı durdurma konusunda tazı ve takıldığı adamlar da etkin rol alacak gibi duruyor.


Arya Freyler'i -sanıyorum tamamını- zehirleyerek öldürdü. Ve yolda giderken bir grup iyi kalpli askere denk geldi. Askerlerden biri ise önceden de dizide rol alacağı söylenen Ed Sheeran -ki kendisi bizlere güzel bir şarkı da söylüyor-.

Son kısımda ise Dany, Stannis'in ilk bölümlerde kullandığını gördüğümüz kaleye adım atıyor. Kale zaten Targeryanlar'a ait. Ve "Shall we begin" sözüyle de yine tüyleri diken diken ederek bitiyor.

Şimdilik bu kadar. Aklıma gelenleri bu şekilde yazmam istedim. Diğer yazılarda görüşmek üzere.


You Might Also Like

0 Yorum