Tyrant Dizi Özeti 2. Sezon

21:13

Dikkat: Bu uyarıdan sonrası dizinin 2. sezonu hakkında önemli konuları içermektedir.



Halkın isyanı sonrasında başka bir silahlı güç daha ortaya çıkar. Jamal ve generali Tariq bunu ilk başta pek önemsemese de bu güç ileride büyük bir sorun olarak karşılarına çıkacaktır.

Bassam ise uzun süre çölde yürür ve oldukça kötü bir hale gelir. Sonunda bir bedevinin 2 oğlu tarafından bulunur. Kafası karışık gençler buldukları bu adamın kaçak bir mahkum olduğunu düşünürler ve bu yüzden  mahkumu teslim edip ödül almak isterler fakat önce babalarına da danışma zorunluluğu hissederler. Adamı babalarına götürdüklerinde, babaları Bassam'ın iyileştirilmesini ve iyileşene kadar ona dokunulmamasını söyler. Fakat hiç biri de Bassam'ı tanımamaktadır. Bu yüzden iyileşip uyandığında Bassam kendisini Khalil olarak tanıtır. Aile ile yakın ilişkiler kurduğu sırada yukarıda bahsettiğim diziye yeni giren silahlı güç ortaya çıkar. Bassam endişelenir ve bunların yaptıklarına da tanık olur. Kısa bir süre sonra oradan kaçar ve sınır dışına çıkıp gitmeyi planlar. Fakat yine de kardeşine bir şekilde yardım etmesi gerektiğine inanır. En azından ülkesinin insanlarına yardım ederek dolaylı olarak kardeşinin ölümünü de engelleyecektir. Çünkü yeni gelen bu silahlı güç yakında bir şehri ele geçirecektir. Sonraki hedefleri de ülkeyi yıkmak ve yöneticileri asmak olacaktır tabi ki.


Bassam bedevi ailenin yanına geri döner ve 2 çocuğun da zorla isyan güçlerinin ordusuna alındığını öğrenir. Çocukların babası çocuklarını geri almaya çalışır fakat başarısız olur. Bassam'ı da yanına alarak birlikte bedevinin kuzenlerinin yanına giderler. Fakat oranın da dağılmış olduğunu görürler.

Bu arada halk Jamal'a isyan etmenin yanında birde isyancılara isyan etmiştir. Çünkü bu silahlı güç kendisini Halifelik Ordusu olarak tanıtmış ve halktan zorla yardım almaktadır. Keyfi insan öldürüp işkence etmektedir. Yani Jamal yönetiminden daha kötüdürler.

Bedevinin kuzenleri de bu Halifelik Ordusuna karşı savaş vermektedir. Fakat bütün erkeklerin hapse atıldığını öğrenirler. Bassam bir plan yapar ve bu plan doğrultusunda hapistekileri kurtararak, oluşan birliğin başına geçer. Bassam'ın liderliği altında (Khalil adıyla tabi ki) insanlar toplanmaya başlar. Bassam'ın taktikleri ile kısa sürede birçok iş yaparak adını duyurmayı başaran bu grubun adı Red Hand'dir.


Daha sonraları ortaya çıkan yeni bir general ile Jamal da Halifelik Ordusunu artık ciddiye almışlardır. Bassam elinde yeterli silah gücü olmadığı için Jamal'ın yeni generaliyle irtibata geçer ve ona bombalaması gereken yerleri söyler. Bu şekilde aralarında bir güven oluşur (yeni general ise ortaya yeni çıkmış yeğenidir) ve Halifelik Ordusunu iyice zayıflatırlar. Jamal ise içten içe telefonda görüştükleri bu Khalil'in kardeşi olduğuna inanmaktadır.



Bu sırada saray içinde de olaylar olur; yeni general hapse atılır, Jamal'ın karısı ve oğlu Jamal dan gittikçe uzaklaşmaya başlar ve en sonunda ona karşı birlik olurlar, Jamal'ın emirlerine rağmen yeni generali hapisten çıkarırlar çünkü Bassam'ın yardıma ihtiyacı vardır. Yapılanlar sonucunda Bassam kurtulur ve tabi ülkede. Bassam saraya geri gelir fakat bu sefer  kardeşine yardımcı olmayı reddeder. Karısı ise Jamal'ı devirmek için Arap Birliği ile anlaşır ve Jamal'ın yaptığı pisliklerin doğru olduğunu kabul ederek belgelerin altına imzasını atar. Bunun üzerine Jamal da bunları kabul ettiğini söyleyerek bir basın toplantısı düzenlemek ister. Toplantıda Ma'an'ı gaza boğanın amcası olduğunu söyleyerek Arap Birliğinden gelen istifa talebini reddettiğini açıklar. Fakat bu sırada oğlunun eşi tarafından vurulur. Ve muhtemelen de ölür.

Bu adamı sevmeyen o kadar kişi varken neden oğlunun karısı vurdu diye merak edebilirsiniz.
Jamal bu kızın babasını hainlikle suçlayarak öldürttü bunun dışında aralarında geçen ve kızı psikolojik olarak derinden etkileyen bir olay da yaşadılar. Kız da fırsatını bulmuşken vurdu.


You Might Also Like

0 Yorum