Limitless Pilot Bölümü Yorumum

21:44


İlk olarak dizi oyuncularından bazılarını yazarak başlamak istiyorum. Genelde bunu yapmam ancak ilk bölümden tanıdık 3 oyuncu görünce yazmak istedim. Fringe dizisinde yer alan Nina Sharp, başrol oyuncumuzun annesi olarak dizide yer alıyor. Fringe'i izlediyseniz Nina'yı Massive Dynamic şirketinden hatırlarsınız. Dexter'ın kardeşi Debra da dizide oynuyor ve bu sefer FBI ajanı olarak karşımızda. Son olarak Limit Yok filminin başrol oyuncusunun da dizi içerisinde yer aldığını belirterek ilk bölüm yorumuma geçeyim. Bu arada izlemediğim dizilerden oyuncular olması da muhtemel. Eğer bu yazdıklarım dışında tanıdığınız, aşina olduğunuz oyuncu varsa bunu yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

(Brain)

Brain oldukça sıradan bir insandır. Kardeşleri evlenip iş güç sahibi olurken o henüz bir şey yapamamıştır. Bir müzik grubunun solisti ve gitaristidir ancak bu gruptaki insanlar da gruptan yavaş yavaş kopmaya başlar. Brain ise tek başına çalmaya devam eder. Bir gün babası fenalaşır. Bunun üzerine Brain endişelenir ve babası tarafından işsiz güçsüz biri olarak hatırlanmamak için bir işe girer. Günler geçer babası hastaneye kaldırılır, durumu stabildir. Brain ise çalışmaya devam eder.


Bir gün işteyken bir arkadaşıyla karşılaşır. Bu arkadaşı eski müzik grubunun bir üyesidir. İş çıkışı arkadaşıyla bir kafeye gider ve konuşurlar. Arkadaşına, dikkatini toplayamadığı için hiçbir şey yapamadığını söyler. Babasının durunu anlatır. Bunun üzerine arkadaşı Brain'a, filmden de hatırlayacağınız NZT hapından verir. Bunu içtikten sonra kendisini daha iyi hissedeceğini ve kafasını toplayıp kolayca konsantre olabileceğini söyler. İkisi kafeden ayrıldıktan sonra Brain hapı denemeye karar verir. Hapı ağzına atar ve iş yerine geri döner (sanırım öğle molasına çıkmışlardı). Hapın etkisini başlarda hissedemez fakat bir süre sonra hap etkisini gösterir.

Bu hapın özelliğiyse bütün beyni bilinçli kullanıma sunmasıdır. Bu ne demek diyebilirsiniz. Bu şu demek; yıllar önce göz ucuyla baktığınız bir şeyi bile tüm detaylarıyla hatırlayabilir, beyninizi bir hesap makinesi gibi kullanarak hızlıca işlemler yapabilir (burada bahsettiğim, ileri seviye işlemlerin bile saniyeler içinde çözülmesi) okuduğunuz her şeyi anında özümseyip, yorumlayıp, birleştirebilir ve hatta raylara atladığınızda, yüksek hızla gelen bir trenin sizi gördüğünde yavaşlayıp tam olarak nerede duracağını hesaplayarak o noktada bekleyebilirsiniz (ilk sahnelerde yaşanan bir olay olduğu için yazdım sonuncuyu). Yani kısacası mükemmel bir insan haline gelirsiniz. Çoğumuzun istediği şeydir herhalde bu.

(Fotoğraf net değil kusura bakmayın. Bu sahnede kamera hızlıca geçiyordu, bunu yakalayabildim.)

Brain bu anlattıklarımın hepsini yapabileceğini fark ettiğinde var olan işini hemen aradan çıkarmaya çalışır. Normalde haftalarca sürecek bir işi birkaç saatte bitirir. İşi ise on binlerce şirket çalışanının dosyasını söylenen kriterlere göre düzenlemektir. Düzenlemeyi bitirdiğinde kendini dışarı atar. Parkta yürürken gördüğü ilk gitar çalan adamdan gitarını rica eder. Biraz çaldıktan sonra kısa sürede etrafına hatırı sayılır bir kalabalık toplamayı başarır.


Çaldığı parçayı bitirdikten sonra parkta satranç oynayanları görür, yanlarına gider ve hepsini sırayla mat eder. Yaptıklarından oldukça keyif alır. Fakat bu sırada aklına babası gelir. Doktorlar babasının sorunu henüz bulamamışlardır. Brain parktan sonra hemen eve gidip kardeşlerinden birine ait olan tıp kitaplarını karıştırmaya başlar. Sorunun genetik olduğunu fark eder. Kalıtsal bir hastalıktır ve karaciğerle alakalıdır. Babası ise taburcu edildiği için evderdir. Brain, babasına hangi testleri yaptırması gerektiğini söyler. Bu testler sonucunda doktorlar babası için karaciğer nakline karar verirler.

Ertesi gün hapın etkisi geçmiştir. Bunun üzerine Brain, hapı veren arkadaşının evine gider fakat onu evde ölü olarak bulur. Ev oldukça dağılmıştır. Brain başkalarının da hapı aradığını fark eder. Hapın gitar içinde saklı olabileceğini düşünür ve gitarı kırar. Haplar oradadır. Onları alır. Tam bu sırada FBI evi basar. Brain ise yangın merdivene koşar ve haplardan birini ağzına atar. Diğer odanın camından caddeye bakan bir ajan Brain'ı görür ve diğerlerine de haber vererek peşine düşerler. Brain hapın etkisiyle onları ustalıkla atlatmayı başarır. Fakat sokaktaki güvenlik kameralarında yüzünü görürler ve tabi kimliğine de ulaşırlar. Haberlerde cinayet zanlısı olarak geçer adı. Adını temize çıkarmak ve arkadaşının katilini bulmak için cinayeti araştırmaya başlar. Edindiği bilgileri FBI ajanı Rebecca'ya anlatmak için onun evine gizlice girer ve o geldiğinde de anlatmaya başlar.

Rebecca ile tanışıklıkları tren istasyonundadır. Ajan onu görmüş fakat vurmakta tereddüt etmiştir. (Bunun sebebiyse ileride öğreneceğimiz, babasıyla ilgili bir şeydir) Brain ise bunun üzerine yukarıda da yazdığım gibi trenin önüne atlamış ve tam olarak trenin duracağı noktayı hesaplayıp oraya kadar koşmuş, sonrasında da arkasından gelen ajanları atlatmıştır.

Brain'ın anlattıklarına içten içe inanan fakat emin olamadığı için ona fazla güvenemeyen Rebecca ise Dexter'ın kız kardeşi Debra'nın ta kendisidir.


Rebecca'nın yanından ayrılan Brain, hap kullandığını düşündüğü bir başka şirket çalışanının yanına gider. Bu kişide eski müzik gruplarının bir başka üyesidir. Arkadaşı onu içeri davet eder ve olayı anlayarak, haplardan ona da vereceğini söyler. Brain içeri girdiğinde odadaki her şeyin simetrik olduğunu fark eder.


Fakat bitkilerden birinin biraz yamuk durduğunu fark etmesi üzerine bitkiyi tutup toprağını kaldırır ve saksının altına gizlenmiş bir miktar para ve metal bir kap bulur. Bu kap ölen arkadaşına aittir.

Bunun üzerine hap getireceğini söyleyen arkadaşı diğer odadan elinde bir tabancayla döner ve Brain'a ateş etmeye başlar. Bacağından vurulan Brain kendini zor kurtarır. Kaldığı otele geri döner ve Rebecca'yı arar. Vurulduğunu ve ne yapması gerektiğini sorar. Rebecca'nın söylediği bir kaç şeyi yapmaya çalışırken ise kendinden geçer.

Uyandığında başında bir hemşire vardır ve vurulduğu yer de sarılıdır. Dizinin yaklaşık 30. dakikasında diziye dahil olan filmin baş rolü Eddie, Brain'a bir teklif yapar. Eğer kendisine masum olduğunu ispatlayabilirse onu kendi ekibine dahil edeceğini ve hapları vermeye devam edeceğini, ispatlayamazsa acı içinde ölmesine izin vereceğini söyler. Brain teklifi kabul eder. Masum olduğunu kanıtlamak için bu son şansıdır. Simetrik ev düzeni olan ve kendisini vurmaya çalışan arkadaşının evinde bulunan saksının altından aldığı metal kutuyu açar ve hapları koymak için yapılan yerlere kan sıçradığını görür ve içi de boştur. Kan, öldürülen arkadaşının kanıdır. Bu durumda kan bulaşmış haplar da onu vurmaya çalışan arkadaşında olmalıdır. Bir tahmin yürütür ve katilin, hapları bankadaki kasasına sakladığını düşünerek bankaya gider ve bir plan yapar. Bu plana göre bankayı soyuyormuş gibi yapacaktır fakat asıl amacı rahatça aşağı inip katilin özel kasasını açmaktır ve bu sırada Rebecca'nın da bunu görmesini ister. Plana göre güvenlik görevlisinin silahını çalar. Veznedara, sessiz alarma basmasını ve FBI'dan Ajan Rebecca'yı aramasını söyler. Rebecca geldiğinde, onu katilin özel kasasına götürür. Kasayı matkapla delerek açar ve masaya koyar.


Kasada bir cep saati bulurlar, Rebecca saati işaret eder ve Brain saatin arkasını açar. Hapları bulurlar ve hapların arasında ölen arkadaşının kanının bulaştığı haplar da vardır. Bunun üzerine katil gözaltına alınır.
























Sonrasında, Rebecca ile amiri arasında geçen konuşmada Brain'ın, hapların yan etkilerine karşı dayanıklı olduğunu öğreniyoruz. (Hatırlarsanız filmde hapı kullananların durumu zamanla kötüleşiyordu) Bunun üzerine Rebecca, Brain'ın FBI'da etkili olabileceğini söylüyor.

Bu cümle dizinin gidişatını belirleyen bir cümle. Güzel bir polisiye dizisi bizleri bekliyor. Pilot bölüm film tadını fazlasıyla verdi. Zaten filmin devamındaki süreci konu alacak gibi bir hava veriyor. Gerçekten güzel bir dizi olacak gibi. Diğer bölümleri heyecanla bekliyorum.

You Might Also Like

0 Yorum