Orphan Black 2. Sezon Özeti (1-5)

00:33

Başlamadan önce: 

-"|" işaretini bölüm sonlarını ifade etmek için kullandım. Okurken dizinin neresinde olduğunuzu anlamanızı kolaylaştırmak için faydalı olabileceğini düşündüm.

-Uzunluğuna aldanıp okumaktan vazgeçmeyin lütfen, bir sezonu sıkıcı hale getirmeden bağlantılı bir şekilde anlatmaya çalıştım.

-Sezon 10 bölümden oluşmaktadır, iyi okumalar.


--SPOİLER--



Rachel'ın Adamları Sarah'yı aramaktadır. Sarah ise Rachel'ın, kızı Kirayı kaçırdığını düşünür, çünkü Rachel Kira karşılığında anlaşma yapmak ister. Sarah Rachel'ın yanına bir şekilde tek başına ve silahlı gidebilirse kızını kurtarabileceğini düşünür. Bu yüzden plan yapıp Alison ile konuşur ve bir silah bulmasını ister. Silahı da yanına alarak, Cosima'nın katılması gereken bir etkinliğe onun kılığında gider ve o etkinlikte Rachel da vardır. Rachel ile konuşur fakat Rachel Kira'yı tutmadığını ve anlaşma yapması için Sarah'ya yalan söylediğini söyler. Üzgün ve kafasında soru işaretleriyle Sarah etkinlikten ayrılır.

Art ve ortağı hala olanları anlamaya çalışırlar. Sarah etkinlikten ayrıldıktan sonra Art'ın evine gider ve yardım ister. Kızının kaçırıldığını, Rachel'ı ve yapmaya çalıştığı şeyleri anlatır. Ona inanan Art Sarah'nın da bölüm başında gittiği kafeteryada vurulan adamın "Prolethean" isimli dini bir grubun üyesi olduğunu ve Kira'yı kaçıranların da bu gruptan olabileceğini söyler.

                                                                      (Helena)

Helena ise Sarah'nın onu vurması üzerine bir şekilde hayatta kalarak (?) hastaneye kadar gelebilmiştir. Onu o halde gören hemşireler hemen duruma müdahale ederler. Bu sırada kemer tokasında balığa benzer bir şekil olan bir adam hastanededir ve olanları izlemektedir. |1

Helena hastanede tedavi edilmektedir ve hastaneye gelen bir polis, göğsünden vurulan birinin buraya kadar nasıl yürüyerek geldiğini anlayamaz. 

Sarah ise Art ile birlikte Kira'nın yerini araştırmaktadır. O sırada yanlarına Felix gelir ve telefonu çalar. Arayan Kira'dır fakat pek bir şey söyleyemeden telefon kapanır. Art aramanın nereden geldiğini öğrenir ve hemen yola koyulurlar.


(Aramanın yapıldığı sahneden bir görüntü)

Alison geçen sezon, iyice paranoyak hale gelip ölümüne göz yumduğu komşusunun cenazesine gider. Üzgündür fakat gözlemcisinin o olduğuna da emindir. Kocasının ceketini tuttuğu sırada ceketin cebindeki telefona mesaj gelir. Alison gelen mesajı okuduktan sonra kocası hakkındaki şüphesi tekrar gün yüzüne çıkar.

Aldous ise olanlar için Cosima'yı suçlar. Delphine Cosima'ya, bu işe bulaşmamasını söylercesine bakar.

Sarah ile Art, Kira'nın tutulduğu yere gelirler fakat çoktan gitmişlerdir. Odaya geldiklerinde dışarıda Rachel'ın adamını görürler ve Art bu adama gıcık olduğu için tutuklamak için odadan ayrılır. Sarah beklerken koridordaki tırabzanın üstüne rastgele bırakılmış bir kıyafet görür. Kıyafeti almak için gider ve merdivenlerin aşağısında bir de çorap görür. Bir yandan bunları toplarken bir yandan da ilerler. Sonunda çamaşır haneye varır ve temkinli bir şekilde solundaki garaja girer. Bagajı açık arabaya yaklaşırken, arkasından Kira'yı kaçıran adam gelir ve Kira'yı görmek istiyorsa bagaja girmesini söyler.


Araba ormanlık bir yerde durur ve adam inip Sarah'yı bagajdan çıkarır. Ellerini çözmek için bıçağını çıkardığı sırada Sarah saldırır ve arkasından gelen Bayan S (Bakıcı anne) onu durdurur. Sarah şaşkınlıkla kadına bakarken, adamın dinci gruptan olmadığını ve Kira'nın da Bayan S'in yanında güvende olduğunu öğrenir. Birlikte ormanın içine doğru yürürler.

Aldous Cosima'yı yeni laboratuvarına getirir ve araştırmalarda destek olacağını söyler.

Alison ise sahneleyecekleri oyuna çalışmaktadır ve bu sırada Felix gelir. Ona, komşusunun ölümünü izleyip bir şey yapmadığı için duyduğu pişmanlığı anlatır ve kocasına gelen mesajla tekrar şüphelenmeye başladığını söyler. Felix onu sakinleştirmeye çalışır ve bir plan yaparlar.

Sarah ve Bayan S Kira'nın bulunduğu mekana varırlar. Burası Sarah'nın da eskiden bildiği bir yerdir.

Art'ın ortağı evine gelir fakat Art, olayların karışık olduğunu ve bu işin peşini bırakması gerektiğini söyler. Kadın (ortağı) Art'ı geçiştirerek evden ayrılır ve Helena'nın bulunduğu hastaneye gider. Fakat Helena çokton gitmiştir. 1.Bölüm sonunda bahsettiğim hastanedeki, dini gruptan olan adam Helena'yı hastaneden çıkarmıştır ve yaşadıkları yere getirir. Helena'nın iç organlarının, olması gereken yerlerin tam zıt tarafında olduğunu öğrenirler. Bu, göğsünün sol tarafından vurulup ölmemesinin açıklamasıdır (Kalbi sağ tarafta). Bu durumun ikiz kardeşlerde görüldüğünü söyler evdeki adam papaza (Papaz Helena'yı eğiten adam). 

Alison'ın planı işe yarar ve kocası hakkındaki şüphelerinde haklı olduğunu artık biliyordur.

Sarah ise geldikleri yerde 2 kişiyle daha karşılaşır. Onlara pek güvenmez ve bu yüzden kızıyla gizlice konuşur, onun da onayını aldıktan sonra sessizce evden çıkıp bir arabaya binerler. Bayan S de bu ikisinden şüphelenmeye başlar ve biri Sarah'nın ve kızın yokluğunu anlayınca dışarı fırlar. Onu durdurmak isteyen Bayan S'e diğeri silah çeker. Bayan S diğerini kelimenin tam anlamıyla masaya mıhlar ve daha sonrasında dışarı koşup Sarah'yı durdurmaya çalışan adamı vurur. Sarah arabanın içinden korku içinde Bayan S'e bakar ve hızlıca oradan uzaklaşır. 



Bayan S eve geri döner ve evdeki kadını vurmadan önce biraz konuşurlar. Prolethean denen dini grubun onları da satın aldığını öğrenir ve karşılığında projenin ismini verdikten sonra kadını vurur. Projenin ismi LEDA Projesi'dir. |2

Sarah, Kira ve Felix'i de alarak kaçmaya devam eder. Dinci grup eve geldiğinde evdekilerin öldüğünü görerek evi yakar. Bu sırada Rachel'ın adamı da uzaktan olanları izlemektedir.

Sarah sonunda bir ev bulur ve buraya yerleşirler. Evin sahibiyse Kira'nın babasıdır.



Alison ise sahneleyeceği oyununa çalışmaktadır, komşusunun ölümü yüzünden kendisini suçladığı ve kocasına da kızgın olduğu için gösteriye sarhoş olarak çıkar ve yere düşerek bayılır.



Art dincileri araştırırken, Rachel'ın adamı da Sarah ve Kira'nın peşindedir, Sarah'yı yakalar. En son bindikleri arabaya bir kamyonet çarpar ve Sarah'nın geleceği belirsizdir.

|3

Kira'nın babası Sarah'yı kurtarır ve birlikte bir karavana binerek kaçarlar. Sarah durumu Cosima'ya anlatır (Skype ile). Alison rehabilitasyon merkezine kapatılır. Art, dincilerin evini gözlemeye başlar. Bu evde tuttukları Helena'yı dini bir törenle aileden biri yapmaya çalışırlar fakat başka bir amaçları vardır. Helena, kendisini yastıkla boğmaya çalışan kızı (ailenin kızı) öldürür.

Sarah karavandan ayrılır ve Cosima'yla buluşmak üzere otobüse biner. Fakat Kira'nın babasının şüpheli davranışları dikkatli gözlerden kaçmaz. Bayan S biriyle buluşmak için Londra'ya gidecektir fakat o kişi çoktan onun bulunduğu yere gelmiştir ve bir barda değişik bir biçimde buluşurlar. 

Sarah, Rachel'ın dairesine gelir fakat burda Rachel'ın adamı kalmaktadır. Araba kazasından o da sağ kurtulmuştur ve Sarah içerideyken odaya girer. Ona LEDA Projesi hakkında bildiklerini sorar ve kulağının arkasını (?) keser. O sırada kapıya doğru yaklaşır, dışarıda Helena vardır. Helena adamın boğazını keser ve Sarah'nın yanına gelir. Sarah korku ve şaşkınlık içinde çığlık atarken Helena ona ihtiyacı olduğunu söyleyerek sarılır. Ayrıca Rachel'ın da klonlardan olduğunu ve tıpkı diğerleri gibi izlendiğini de öğrenmiş oluruz.



Dinci grubun (aile) babası Helena kaçmadan önce cerrahi bir müdahale yapmış ve ondan birşeyler almıştır. Bölüm sonunda ise Helena'nın yumurtasını aldığını öğreniriz ve yumurtayı döllemeyi başarmıştır (bilimle de ilgililer). |4

Sarah, Helena ile birlikte Felix'in evine gelir. Onu Felix'e bırakarak evden ayrılır. Felix ise onu Art'a bırakır ve evine geri döner. Art, sadece Helena'nın bildiğini düşündüğü sorular sorar. Helena birkaç şey söyler fakat boş bulduğu bir zaman oradan kaçar. 

Sarah ile anlaşma yapmak için Felix'i tuzağa düşürürler ve hapse atmakla tehdit ederler. 

Helena'nın da bir gözlemcisi varmış ve olayları araştırıyormuş. Fakat bu gözlemci 1. Sezon başlamadan ölüyor. Helena Sarah'nın, Art'ın evine geri döndüğünde bulması için bir not bırakır. Notta koordinatlar vardır. Koordinatlara giderler ve gözlemcinin çalışma yerini bulurlar. Helena da onlar gelmeden bir motor alıp oradan ayrılmıştır. Bu projeyi başlatanların bir yangında öldüğü düşünülmektedir fakat gözlemcinin çalışma yerinde buldukları birinin ölmemiş olduğunu gösterir. Aynı zamanda yangın sırasında asıl deneğin bilgileri de yanmış ve bu yüzden hangisinin gerçek olduğunu bilmiyorlar.

Helena ise Rachel'ı vurmak üzere konumunu almış ve olanları izliyordur. Art ve Sarah, Helena'yı bulur ve yanına gelirler. Sarah, Felix'in ellerinde olduğunu ve Rachel'ı vurmaması gerektiğini söyler. Helena'yı bir şekilde düşüncesinden döndürür ve birbirlerine sarılırlar. |5




-Dizideki favorim kesinlikle Helena.
-Ayrıca ilerleyen bölümlerde muhtemelen göreceğimiz fakat şu anda anlayamadığım birkaç şey var. Sarah, en başından beri gerçek olarak gösterildi. Daha sonra Helena da ikizi olarak eklendi. Fakat diğerleri gerçek. klon ayrımını pek yapmamışlar gibi geldi. Rachel bana göre klon. Fakat gerçek olan kendisiymiş gibi bir havada. İlerleyen bölümlerde göreceğiz bunu da.


You Might Also Like

0 Yorum