Assassin's Creed (2016)

14:15

  Çıkışını iple çektiğim ama çıktıktan sonra yapılan olumsuz yorumlar yüzünden sinemada izleyesimin gelmediği filmlerden biridir Assassin’s Creed. Bunlardan bir diğeri de Kara Kuledir ki onunla ilgili de bir blog yazısı yazıp, youtube videosu da çekeceğim.. 
  


  Başrollerini benim çok sevdiğim iki oyuncu olan Michael Fassbender ve Marion Cotillard’ın paylaştığı, tapınakçılar, ezeli düşmanları olan assasinlerin yani suikastçilerin yüz yıllar önce sakladıkları ve hala ortaya çıkartmadıkları bir şeyi aramaktadırlar. Bunun için ataları suikastçi olan insanları yakalayıp bir makine sayesinde onları atalarının zamanına gönderirler. 
  
  Filmde bu neden burada, bu ne ara bunu yaptı tarzı mantıklı sorgulamaları bir kenara bırakmalısınız. Çünkü bir sürü mantıksız olay var. En aklımda kalanı son sahnede korumaların patır patır öldürülebildikleri sahne. Bu adamların silahı falan yok mu hiç. Çeşitli savunmalar yapılabilir burada tabi ama bana mantıklı gelmedi. Başka şeyler de var ama onları da siz filmi izlediğinizde zaten fark edersiniz. Güzel vakit geçirilebilecek bir film. Çok daha güzel yapılabilirmiş tabi ama izlenmeyecek kadar korkunç da değil. 

Ben oyunlarını da severek oynamama rağmen çoğu kişinin aksine bu filmi de keyifle izledim. Oyunları oynayan kişilerden genelde olumsuz dönüşler olmuştu. Oyunlarla alakasız bir film olduğunu söyleyebilirim. Belki de en büyük öfke bu yüzdendi. İnsanlar bu hikayenin filmini yıllarca beklediler. Yani assasian ve tapınakçılar mücadelesinin hikayesini. Ama karşılarına konulan şey bambaşkaydı, beklenilenden alakasızdı. Ama ayrı bir film olarak izleyip oldukça keyif alabilirsiniz. Oyunlardan da alakasız olduğu için konuya karşı hiçbir ilginiz olmasa bile filmi anlayabilirsiniz.

  Kafanızda bazı soru işaretleri kalırsa filmle alakalı, bu yazının altına yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca film önerisi yaptığım videomun altına da yorumlarınızı yazabilirsiniz. Cevaplamaktan mutluluk duyarım. İyi günler dilerim.

Videonun linki de 'burada', izlemek isteyenler için :)





You Might Also Like

0 Yorum