Game Of Thrones 5.Sezon 9.Bölüm Yorumum

17:31

Yine güzel ve şaşırtıcı bir bölümdü. Özellikle üzüldüğüm ve sevindiğim sahneler çok kaliteliydi.



--SPOİLER--

Arya midyelerini satmaya devam ederken Sör Meryn'in Bravos'a ayak basması, "Arya ne zaman öldürmeye başlayacak?" sorusunun cevabı niteliğindeydi adeta. Hatırlarsanız Mace Tyrell, Cersei tarafından demir bankasına gönderilmişti yanında Meryn ve 2 muhafızla birlikte.

Jon yabanileri sorunsuz bir şekilde duvarın içine almayı başardı. Fakat kargalar arasındaki kutuplaşma büyük sorunlara yol açacak gibi. Tahminimce final bölümünü Jon'un başına birşey getirerek bitirecekler. Bunu haftaya göreceğiz.

Dorne'da ki Jaime ne kadar da durumu kurtarmış ve görevini başarmış gibi görünse de Oberyn'in kinci karısı bu başarıyı bir şekilde hançerleyecek gibi (Yada bu durumda mızrak).

Ve evet Stannis. Kitapta olayların böyle olup olmadığını bilmiyorum ama Stannis'in, kızını yakması için kızıl cadıya vermesi gözünü nasıl bir hırs bürüdüğünün en büyük göstergesidir sanırım. Sör Davos'u da neden yolladığı belli oldu. Davos geri geldiğinde nasıl bir tepki verecek çok merak ediyorum!

Son olarak ise tabi ki Khaleesi. Son sahnesi beni benden aldı. Müzikleri ve efektleriyle birlikte cidden çok iyiydi. Özellikle ejderhanın alevler arasından çıkıp yere inmesi heyecan vericiydi. Ve tabi ki Khaleesi'nin ejderhaya binmesi ve Tyrion'un bakışları oldukça komikti.

You Might Also Like

0 Yorum