Turn: Washington's Spies Özeti

20:03


Konusu: Long Island’daki bir yargıcın oğlu olan Abraham’ın Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşu için Washington tarafında yaptığı casuslukları izliyoruz. Abraham’ın eşi, çocuğu, babası ve bulundukları bölgedeki İngiliz askerleri ile olan durumlarını, ilişkilerini, yaşadığı zorlukları ve yalanlarını izliyoruz. Dizi iki tarafında (İngiliz ve Amerikan Asileri) durumunu çok iyi bir şekilde yansıtmayı başarıyor. İngiliz casusluklarına birazda olsa ilginiz varsa bu diziyi izlemenizi öneririm.

 (Soldan Sağa Sırayla: Ben Talmadge, Benedict Arnold, Caleb, Washington, Anna, Abraham (ortada), Binbaşı John Andre, Yargıç Richard, Binbaşı Hewlett, Robert Rogers, Mary ve Simcoe)

--Spoiler--

Abraham içten içe İngilizlerden nefret eden ve Washington'u destekleyen biridir. Fakat bunu söylemek vatana ihanet sayıldığı için mecbur sesini çok çıkarmaz. Fakat fırsatını bulduğu bir anda bu işi yapmaya gönüllü olur ve yapabileceğini göstermek için casusluğa başlar. Zaten İngiliz askerleri, evlerini ve ortak alanlarını kullandığı için hep iç içedirler. Bu yüzden bilgi alması çok zor olmaz. İngilizlerin saldıracakları bir noktayı asilere vererek Casusluğuna adım atmış olur. Meyhane sahibi Selah Strong'un eşi Anna'ya derin bir aşk besler. Ve ilerleyen bölümlerde Selah'nın ölmesiyle birlikte Anna ile yakınlaşırlar. Bir yandan karısı Mary'den, bir yandan babasından ve ilerleyen bölümlerde de İngiliz Binbaşı'dan olayları saklamaya çalışır. Bu işte gittikçe uzmanlaşmaya başlar ve Washington'a daha değerli bilgiler verir. 

Washington ise asilerin başındadır ve gelecekte, şuan bildiğimiz ABD'yi kurmaya çalışmaktadır. Bir yandan İngilizlerle olan savaşında ve bir yandan da ilerleyen bölümlerde vicdanı ve aklıyla mücadele verir. Washington'un yanında istihbarat komutanı ve aynı zamanda Abraham'ın eski okul arkadaşı olan Binbaşı Ben Talmadge ve yine Abraham'ın eski okul arkadaşı olan Caleb vardır. Zaten eski arkadaşı Abraham ve Anna ile irtibat kuran da Caleb'dir. 

İngiliz cephesinde ise istihbarat komutanı John Andre'nin oyunlarını ve Robert Rogers'ın pisliklerini görüyoruz. Robert, üniforma giymeyen ve İngilizlerin tarafında çalışan 'Avcı' diye tabir edilen biridir. Her türlü pislik beklenir bu adamdan.

İlk Sezon; Abraham'ın hayatındaki değişikleri ve uyum çabasını anlatıyor daha çok. Olaylar Long Islanda da geçiyor (1776). Abraham'ın ve Anna'nın karşısında İngiliz yüzbaşısı Simcoe tehlikeli bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci Sezon: İngiliz Kraliyetinin gittikçe zayıflaması ve Washington'un Fransızları kendi tarafına çekmesi önemli olaylardan. Ayrıca işinde dahada uzmanlaşan bir Abraham karşımıza çıkıyor bu sezon. Yalanların içinde yüzen Abraham, ailesinden gittikçe uzaklaşmaya başlıyor.

     Genel olarak çok beğendiğim bir dizidir kendisi. İzlemenizi kesinlikle öneririm. Yaşanan olaylar ilginizi cezbedecek ve diziye bağlanacaksınız. İlk sezon sonrası heyecanla ikiyi beklemeye başlamıştım. Bir süre sonra iki çıktığında o kadar da heyecanlı değildim ve ilk bölümü bir süre erteledim. Dizinin ikinci sezon finalini verdiğini gördüm ve izlemeye başladım ikiyi. İlk 3 bölüm zorla ilerlese de sonrasında nasıl finale geldiğimi anlamadım. Bölümler arka arkaya hızla akıyordu. İlk sezonda da benzer bir şey olmuştu. O yüzden sıkılsanız da izlemeye devam edin.





You Might Also Like

0 Yorum